Rockwell Collins väljer Infrateks säkerhetslösningar

Infratek ska installera katastrofvarningslarm åt den amerikanska flyg- och försvarsleverantören Rockwell Collins. Nu när bolaget flyttar från Solna till Kista, krävs det nya och innovativa säkerhetslösningar.

Uppdraget gick till Infratek och inkluderar bland annat en lösning för ett internt globalt katastrofvarningssystem.

Rockwell Collins är ett multinationellt företag som levererar kommunikationslösningar och elektronik till framförallt flyg- och försvarsindustrin världen över. På den svenska avdelningen ligger fokus på satellitkommunikation för nödsituationer vid stora katastrofer. De produkter som utvecklas i Sverige används av såväl Nato, den amerikanska militären som stora tv-bolag som CNN och BBC. Med tanke på att Rockwell Collins arbetar i en utsatt bransch har de extra höga krav på sina säkerhetslösningar

När Rockwell Collins nu ska flytta från Solna till Kista behöver de unika säkerhetslösningar. Infratek har tillsammans med Tyco efter Rockwell Collins tuffa krav designat en integrerad säkerhetslösning. Det som gör säkerhetslösningen unik är att Rockwell Collins kontor i Sverige är en del av ett katastrofvarningssystem som omfattar hela företaget. Det gör att huvudkontoret vid naturkatastrofer eller andra hot kan kommunicera direkt med alla sina medarbetare världen över. Infratek ska via IP koppla upp systemet så att det kommunicerar med huvudkontoret i USA.

– Vi har stora krav på driftsäkra och innovativa säkerhetslösningar. Vi jobbar i en hårt ansatt bransch och det globala katastrofvarningssystemet är en trygghet för våra anställda över hela världen. Infratek kunde med sin expertis och sina lösningar leverera det vi behöver, säger Johanna Lindquist, vd på Rockwell Collins Sverige.

Förutom katastrofvarningssystemet innehåller lösningen bland annat inbrottslarm, passersystem och kameraövervakning.

– Vi är väldigt stolta att Rockwell Collins valt Infratek som säkerhetsleverantör. Med tanke på de unika funktionskrav som Rockwell Collins ställer på sina säkerhetslösningar är det ett både spännande och utmanande projekt att ta sig an. Tack vare vårt samarbete med Tyco har vi designat en lösning som möter de tuffa kraven, säger Infratek Säkerhets vd Hans Molin.

 

För mer information vänligen kontakta:

Hans Molin, vd Infratek Säkerhet, tel: 08-564 727 13

16/05/2013

Kontakta oss

Här kan du skicka beställningar eller ta kontakt med oss för att få information.

Förnamn*
Efternamn*
Företag*
E-post*
Telefon*
Postnummer
Stad
Meddelande...