Ny kvalitets- och utvecklingschef

Inge Alme anställs som kvalitets- och utvecklingschef på Infratek.

Kvalitets- och utvecklingschef är en ny roll på Infratek Group. Inge Alme ska hjälpa VD Lars Bangen att utveckla, implementera, genomföra och upprätthålla utvalda strategiska initiativ i Norge, Sverige och Finland. Inge har också det övergripande ansvaret för kvalitets- och ISO certifiering, koncernens kärnprocesser, HMS och förbättringar inom ledarskap, inköp och produktivitet.

– Inges bakgrund gör att han är som klippt och skuren för jobbet. Han kommer att spela en viktig roll i koncernen och för vårt utvecklingsarbete. Han har stor erfarenhet av att implementera nya processer, exempelvis att etablera företagsövergripande professionella nätverk i ett internationellt företag och processer för nyckelkunder i en global säljorganisation, säger Lars Bangen. 

Inge Alme har en utbildning inom Industriell ekonomi och organisation från NTNU i Trondheim med specialisering inom HMS-ledning och riskanalys. Inge kommer närmast från Lloyd’s Register där han under de senaste åren haft flera viktiga uppdrag, bland annat som Teknisk direktör för konsultverksamheten och global säljdirektör för energidivisionen. Han var också mycket involverad i utvecklingen och implementeringen av en ny strategi för koncernen. 

– Infratek är en spännande nordisk koncern och bedriver verksamhet i sektorer som är viktiga för hela samhället, det lockade, säger Inge Alme som tidigare även varit HMS&Q-ansvarig i ett design- och byggprojekt för en spårtaxianläggning i Uppsala (testbana) och i Suncheon i Sydkorea.

Han har också varit säkerhetsansvarig för tunnelbaneprojektet i Oslo och delar av spårvägsprojektet i Bergen.

Infrateks nya kvalitets- och utvecklingschef har varit involverad i en rad olika riskanalyser och säkerhetsstudier för kunder som t.ex. Vattenfall, Statoil, Jernbaneverket, Trafikverket, Aker Solutions och Fortum. Samt bidragit i interna granskningar av olyckor i organisationer som NSB och Eka Chemicals. 

Inge Alme började på Infratek 1:a juni.

29/06/2016

Kontakta oss

Här kan du skicka beställningar eller ta kontakt med oss för att få information.

Förnamn*
Efternamn*
Företag*
E-post*
Telefon*
Postnummer
Stad
Meddelande...