Ny HR-ledning på Infratek

Rita Bettina Fjerstad Ajer, Linda Petterson (t.h.) och Mari Appelgren (t.v.) har blivit tillsatta HR-chefer för Norge, Sverige och Finland. - Vi vill stärka Human Resources och organisationsutveckling på Infratek med en HR-chef i varje land, säger VD Lars Bangen. 

- Alla tre har stor erfarenhet från HR och kommer som ledare att komplettera varandra väl. Även om de är ledare för respektive land inom Infratek kommer stort fokus ligga på ett tätt samarbete för att stärka synergier och jobba med implementering av våra kärnprocesser. Utbyte av expertis och samarbete mellan länder är en framgångsfaktor, säger Lars Bangen.

Rita Bettina Fjerstad Ajer började på Infratek Norge i oktober. Hon kommer ha det övergripande ansvaret för att säkra upp att HR-funktionen stöttar koncernens affärsplan och strategi. Fjerstad Ajer är även primärt ansvarig för att HR-organisationen utvecklar och förbättrar såväl implementeringen som efterlevnaden av kärnprocesser inom HR området. Och att Infratek nyttjar de synergier som finns inom organisationen. Kompetens hos ledare och anställda är några av fokusområdena. 

Rita Bettina Fjerstad Ajer kommer tidigare från en position som HR direktör på NTE Holding AS (Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk). Rita Bettina har också varit styrelsemedlem hos NTE Energi AS och NTE Nett AS. I många år var hon även HR direktör på mjukvaruföretaget Tieto och advokatbyrån Steenstrup Stordrange. 

Linda Petterson kommer börja på Infratek direkt efter årsskiftet. Idag jobbar hon som HR-chef på NOKAS där hon har varit sedan 2008. 

I januari förvärvade Infratek Pohjolan Werkonrakennus Oy (PWR) där Mari Appelgren var anställd som HR-chef. Sedan september 2016 har Mari haft ansvar för HR i den finska verksamheten. Mari har jobbat på PWR sedan 2013 och har erfarenhet från båda Accenture och Nokia. 

Kontakta oss

Här kan du skicka beställningar eller ta kontakt med oss för att få information.

Förnamn*
Efternamn*
Företag*
E-post*
Telefon*
Postnummer
Stad
Meddelande...