Kör från Oslo till Stockholm med Tesla

Infratek har färdigställt de två första snabbladdningsstationerna för Tesla i Sverige. Det betyder att korridoren mellan Oslo och Stockholm är täckt med snabbladdare för Teslaägare.

Infratek har tidigare byggt de första laddningsstationerna för Tesla i Norge, och har nu också byggt stationerna i Karlstad och Arboga på vägen mot Stockholm.

Innan årsskiftet ska Infratek bygga ytterligare 10-12 stationer i Sverige. Det kommer bland annat att göra den europeiska kontinenten mer tillgänglig för skandinaviska Teslaägare genom att det tillkommer stationer på vägen till Malmö/Köpenhamn, i Uddevalla, Falkenberg och Löddeköpinge.

– De två stationerna som öppnades i går i Karlstad och Arboga, är de första snabbladdningsstationerna i Sverige. Vi är glada över förtroendet vi fått från Tesla och ser fram emot att bygga fler snabbladdningsstationer åt dem i Skandinavien framöver, säger Espen Mathisen, kommunikationschef i Infratek.

Bygger vidare i Norge
Även i Norge pågår utbyggnaden av Teslas snabbladdningsstationer för fullt. Laddningsstationerna som Infratek har byggt i Dombås, Lillehammer, Aurland, Gol, Lyngdal och Brokelandsheia, kompletteras nu stadigt med fler.

– Vi är precis färdiga med nya snabbladdningsstationer i Vinje, Solli og i Sandane. Dessa är en viktig del av den nationella infrastrukturen för Tesla eftersom antalet Teslabilar på de norska vägarna är stort och ökar stadigt, säger Mathisen.

Infratek har etablerat sig som den ledande leverantören av snabbladdare för elbilar i Norge. Bolaget har, förutom utbyggnaden för Tesla, även stått för byggnationen av den första fasen av ”Ishavsveien”, med snabbladdningsstationer mellan Oslo och Svinesund på uppdrag av Ishavskraft. Infratek har också byggt ut stationer för Grønn Kontakt på sträckan mellan Oslo och Kristiansand, och levererar hemmaladdare genom de största Nissanåterförsäljarna i Norge.

Kontakt:
Espen Mathisen, kommunikationschef Infratek +47 950 44 789

Kontakta oss

Här kan du skicka beställningar eller ta kontakt med oss för att få information.

Förnamn*
Efternamn*
Företag*
E-post*
Telefon*
Postnummer
Stad
Meddelande...