Infratek får fortsatt förtroende för Arlanda Express

 

A-Train har förlängt avtalet med Infratek om underhåll av järnvägsanläggningen åt Arlanda Express. Avtalsförlängningen har ett värde på 50 miljoner kronor.

 

- I det här uppdraget har vi ett helhetsåtagande med funktionsansvar som ställer höga krav på service, tillgänglighet och kvalitet, säger Leif Andersson, affärsutvecklare för järnväg på Infratek.

Underhållsavtalet som nu förlängs omfattar drift och underhåll av Ban, El, Signal och Tele (BEST) på järnvägsanläggningen till höghastighetståget mellan Stockholm central och Arlanda flygplats.

Avtalet gäller från april 2014 till april 2016.

- Uppdraget har kännetecknats av ett långt och nära samarbete mellan A-Train och Infratek samt en gemensam målbild av att vara Sveriges punktligaste tågoperatör. Arlanda Express har för tionde året i rad behållit denna position, säger Per Thorstenson, VD på A-Train.

Infratek har utfört drift och underhåll på Arlanda Express järnvägsanläggning sedan sträckan öppnades 1999. Uppdraget har varit viktigt för att utveckla koncernens verksamhet inom entreprenad, drift och underhåll för järnvägssegmentet, som är ett strategiskt satsningsområde för Infratek.

Kontakt:
Leif Andersson, affärsutvecklare Järnväg                                    + 46 76 860 64 64
Lars Bangen, koncerndirektör Lokal Infrastruktur                      + 47 907 81 223

11/12/2012

Kontakta oss

Här kan du skicka beställningar eller ta kontakt med oss för att få information.

Förnamn*
Efternamn*
Företag*
E-post*
Telefon*
Postnummer
Stad
Meddelande...