Infratek säkrar elen på västkusten

Från och med 2014 ansvarar Infratek för felavhjälpning och underhåll av Fortum Distributions elnät i Bohuslän och Halland. Infratek säkrar strömförsörjningen för 120 000 hushåll och uppdraget är värt uppskattningsvis cirka 240 miljoner.

Inför uppdraget längs den ofta stormdrabbade kuststräckan mellan Strömstad och Varberg vässade Infratek sin organisation för att så snabbt som möjligt kunna avhjälpa eventuella fel.

– Ett åttiotal personer jobbar med detta uppdrag, och samtliga har genomgått en särskild utbildning för att säkerställa att vi har en beredskapsorganisation i toppform, säger Anders Mjöberg på Infratek, som ansvarar för felavhjälpning och underhåll på västkusten.

Infrateks beredskap gäller dygnet runt, året om och garanterar att personal är på plats inom en och halv timme vid elavbrott.

– Vi uppskattar att felavhjälpnings- och underhållsdelen är värd minst 100 miljoner kronor per år. Dessutom räknar vi med att vi kommer att arbeta med projekt för ytterligare 20-30 miljoner årligen, säger Magnus Berggren, ansvarig inom Infratek för projektdelen i avtalet.

Avtalet gäller till och med 2015 med option på ytterligare två år. Avtalet är det andra steget bolagen emellan som innebär att Infratek sedan januari 2013 också har ansvar för att säkra elförsörjningen åt Fortums kunder i Stockholm.

 

 

Kontakta oss

Här kan du skicka beställningar eller ta kontakt med oss för att få information.

Förnamn*
Efternamn*
Företag*
E-post*
Telefon*
Postnummer
Stad
Meddelande...