Infratek etablerar sig i Danmark

Infratek har köpt ett danskt säkerhetsbolag och befäster därmed sin nordiska position inom varularm och högsäkerhet. 

– Detta är ett strategiskt viktigt steg för vår säkerhetsverksamhet, säger koncernchef Bjørn Frogner och tillägger att Danmark är en viktig marknad inom områdena varularm och högsäkerhet.

Köper marknadsledande bolag
Infratek, genom affärsområdet Säkerhet, har ingått avtal om köp av 51 procent av aktierna i det danska säkerhetsbolaget Plahn Systems. Avtalet innehåller också en option på köp av resten av aktierna i bolaget.

- Plahn Systems är marknadsledande inom varularm i Danmark och levererar också tjänster inom högsäkerhet, säger Lars Erik Finne, koncerndirektör Säkerhet på Infratek.

Nordisk strategi
Uppköpet är nästa steg i Infrateks nordiska strategi och vi har flera danska kunder genom ett existerande avtal samarbete med Plahn Systems.

Vårt samarbete med Plahn Systems i fjol har gett mycket goda resultat, säger Finne och tillägger att bolagets kompetens och kundstruktur är attraktiv, med möjlighet till ytterligare tillväxt. Den danska marknaden uppskattas vara fragmenterad, något som ger möjligheter för att ta en ledande position inom säkerhetstjänster.

Plahn Sytems etablerades 2011 av Bjarne Plahn och Christian Larsen, som följer med satsningen över till Infratek. Bolaget har 15 anställda. Uppskattade säljsintänkter för i fjol var omkring 30 miljoner danska kronor med ett resultat på över 3 miljoner danska kronor. Huvudkontoret ligger i Fredriksværk.

- Vi tror på en spännande framtid tillsammans med Infratek. Vi har marknadens bästa produkter och är glada över att nu kunna ge bra service till många nya kunder, säger VD Bjarne Plahn.

Kontakta oss

Här kan du skicka beställningar eller ta kontakt med oss för att få information.

Förnamn*
Efternamn*
Företag*
E-post*
Telefon*
Postnummer
Stad
Meddelande...