Infratek vinner omfattande järnvägskontrakt

(Stockholm, 14 maj 2018). Infratek Sverige AB har i dag tilldelats basunderhållet avseende Stockholm Nord. Avtalet med Trafikverket gäller i fem år plus två optionsår och har ett värde på omkring 500 MSEK.

─ Vi är mycket glada över att återigen ha vunnit förtroendet att få sköta basunderhållet av järnvägen för Stockholm Nord. Med det nya avtalet befäster vi vår starka position på järnvägssidan i Stockholmsregionen, säger Fredrik Carlsson, vd för Infratek Sverige.

Infratek utför kvalificerade järnvägstjänster vid såväl nybyggnation som drift och underhåll. Infratek har det nuvarande avtalet för basunderhåll Stockholm Nord. Innevarande avtal gäller till och med 2019-09-30 varefter det nya avtalet träder i kraft. Infratek har i dag även underhållsavtal för Arlandabanan och Hagalunds depå och driver ett flertal järnvägsprojekt i Stockholmsregionen, bland annat på Mälarbanan, i Hagalund, Tomteboda och Skavstaby. 

─ Våra framgångar är resultatet av ett gott lagarbete på Infratek. Nu ser vi ser fram emot att fortsätta leverera och arbeta tillsammans med vår uppdragsgivare för en modern och hållbar järnväg, säger Fredrik Carlsson.

Infratek är en del av VINCI Energies – ett nätverk av 70 000 dedikerade kollegor världen över. Tillsammans jobbar vi för att göra strömförsörjningen säkrare och mer effektiv – från design till underhåll och drift.
www.infratek.se www.vinci-energies.com 

 


Presskontakt:

Infratek Sverige AB
Johanna Svedin
Telefon: 070-431 34 20

14/05/2018

Kontakta oss

Här kan du skicka beställningar eller ta kontakt med oss för att få information.

Förnamn*
Efternamn*
Företag*
E-post*
Telefon*
Postnummer
Stad
Meddelande...