Infratek uppgraderar för Mälarenergi Elnät

Infratek har fått Mälarenergi Elnäts uppdrag att modernisera och bygga om en transformatorstation i södra delen av Köping. Totalt är uppdraget värt omkring 70 miljoner kronor.

Stationen består i dag av 130/40/10/6 kV ställverk, kontrollrum och krafttransformatorer. För att säkra driften inför framtiden avser Mälarenergi Elnät att modernisera och bygga om stationen.

Projektet omfattar bland annat uppgradering av 145 kV-ställverk, bestående av tre ledningsfack som matas från Västerås, Örebro och Eskilstuna, tre transformatorfack och leverans av två nya krafttransformatorer uppställda utomhus. Uppgradering 40/10/6 kV ställverk samt relä- och kontrollutrustning för stationen. 

Förutom apparat- och materielleverans omfattar projektet projektledning, konstruktion, byggnation, montage, provning, driftsättning samt utbildning och dokumentation. 

Uppdraget är en totalentreprenad och arbetet påbörjas omgående. Stationen ska vara klar senast december 2016.

- Att de väljer Infratek som totalentreprenör är en bekräftelse på vår spetskompetens när det kommer till den här typen av stationer. Infratek kommer att genomföra projektledning, konstruktion och provning i egen regi inom projektavdelningen i Västerås, säger projektledare Gustav Borg på Infratek. 

 

06/07/2015

Kontakta oss

Här kan du skicka beställningar eller ta kontakt med oss för att få information.

Förnamn*
Efternamn*
Företag*
E-post*
Telefon*
Postnummer
Stad
Meddelande...