Infratek tar hem järnvägsprojekt på Ostkustbanan

Infratek bygger en ny järnvägsdel på Ostkustbanan. Ett uppdrag som Infratek vunnit hos Skanska, som i sin tur utför ett omfattande arbete med Ostkustbanan, åt Trafikverket.

 

- Detta är ett spännande och komplext uppdrag, säger Tobias Lindblad, chef för projekt inom järnväg på Infratek. Vi har tidigare erfarenheter av komplicerade uppdrag och har byggt upp en trygghet i hur vi ska hantera den här typen av högkvalificerade projekt. Vi ser fram emot att börja leverera inom uppdraget.

Infratek kommer som underentreprenör att ansvara för nya spår, växlar, kontaktledning och signaler på Ostkustbanan vid Dingersjö.

- Vi ansvarar för BEST-delen (ban, el, signal och tele). I det övergripande projektet gentemot Trafikverket ingår byggnation av tre nya järnvägsbroar, flytt av bilväg och byggnation av ny järnvägsdel. Vi har en betydelsefull del att bidra med i denna infrastruktursatsning, säger Tobias Lindblad.

Arbetet delas upp i två etapper, där den första etappen sker under 2020 och den andra etappen under 2021. Avtalet är för Infrateks del värt omkring 35 miljoner kronor.

 

05/10/2017

Kontakta oss

Här kan du skicka beställningar eller ta kontakt med oss för att få information.

Förnamn*
Efternamn*
Företag*
E-post*
Telefon*
Postnummer
Stad
Meddelande...