Infratek stärker sin position i Dalarna

Infratek har vunnit flera viktiga kontrakt och tar nu en stark position i Dalarna, som en av Ellevios största lokalnätsleverantörer.

-Det är väldigt glädjande att vi nu tar ett stadigt grepp på lokalnätsidan i Dalarna, säger Fredrik Carlsson, vd för Infratek Sverige. Infratek står för gedigen erfarenhet av bygga, drifta och underhålla kritisk infrastruktur. Nu ser vi fram emot att bidra till att modernisera och framtidssäkra elnäten i Dalarna.

Ett av uppdragen handlar om att modernisera och renovera elnätet i norra Dalarna. Detta avtal är värt omkring 25 MSEK och fältarbetet inleds under våren 2019. Projektet omfattar mellanspänningsnätet, 10kV, och lågspänningsnätet, 0,4 kV, och innebär att gamla oisolerade luftledningar byts ut mot markkabel. Nedgrävd kabel ger förutsättningar för stabilare elleveranser eftersom de inte påverkas av hårda vindar och nedfallna träd.

Infratek har bland annat också vunnit uppdraget att ansluta den nya internationella flygplatsen i Sälen, Scandinavian Mountains Airport, till elnätet. Även detta projekt ska utföras under 2019.

-Sammantaget kommer vi under 2019 att ha flera viktiga projekt på gång i Dalarna parallellt, säger Magnus Berggren, vice affärsenhetschef på Infratek. Vi kliver nu fram som en av de största leverantörerna till Ellevio på lokalnätsidan.

21/09/2018

Kontakta oss

Här kan du skicka beställningar eller ta kontakt med oss för att få information.

Förnamn*
Efternamn*
Företag*
E-post*
Telefon*
Postnummer
Stad
Meddelande...